Prenatalna ispitivanja iz krvi: ključ za zdravu trudnoću

Prenatalna ispitivanja iz krvi: ključ za zdravu trudnoću

Sve što trebate znati o prenatalnim ispitivanjima iz krvi, njihovoj važnosti, vrstama testova i kako oni doprinose zdravoj trudnoći.

Sadržaj:

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

Zašto radimo prenatalna ispitivanja iz krvi?

Prenatalna ispitivanja su skup dijagnostičkih procedura koje se izvode tokom drugog stanja kako bi se identifikovali potencijalni rizici i problemi u razvoju fetusa. Ovi testovi su od suštinskog značaja jer omogućavaju stručnjacima da rano detektuju eventualne abnormalnosti ili genetičke poremećaje.

Prenatalna dijagnostika je prva linija odbrane u pružanju informacija budućim roditeljima o zdravlju njihovog deteta i pruža im mogućnost da donesu informisane odluke o daljoj medicinskoj i reproduktivnoj brizi. Skrining prenatalnih testova ima za cilj identifikaciju rizičnih trudnoća koje zahtevaju dodatnu pažnju i medicinske intervencije kako bi se obezbedilo zdravlje majke i deteta.

Ovaj pristup omogućava ranu intervenciju i pravovremeno lečenje, čime se poboljšava ishod trudnoće i smanjuje potencijalni rizik za komplikacije tokom porođaja. Prenatalni testovi su, dakle, ključni korak u postizanju zdrave trudnoće i sigurnog dolaska novog člana porodice. Njihova svrha je da trudnoća prolazi bezbedno i da se pruži odgovarajuća medicinska pomoć tamo gde je to potrebno.

Osim toga, prenatalni testovi omogućavaju budućim roditeljima emocionalnu pripremu za sve izazove koji ih mogu očekivati, čime se smanjuje stres i anksioznost u vezi sa dolaskom bebe na svet.

Vrste krvnih testova koji se obavljaju tokom trudnoće

U toku trudnoće, postoji niz različitih vrsta krvnih testova koji se obavljaju kako bi se pratilo zdravlje majke i razvoj nerođenog deteta. Jedan od prvih testova koji se često preporučuje je Dabl test, koji se sprovodi između 10. i 14. nedelje trudnoće. Dabl test se koristi za procenu rizika od određenih hromozomskih anomalija, od kojih je najčešći Daunov sindrom. Dabl kombinuje analizu krvi majke i ultrazvučni pregled fetusa kako bi se dobila precizna procena. Dabl test je statistički test odnosno pruža prikaz verovatnoće da će dete imati neku hromozomsku nepravilnost i zato je poželjno da se po dobijanju rezultata, konsultujete sa svojim lekarom.

Pored Dabl testa, sve više se koriste neinvazivni prenatalni testovi (NIPT), koji su postali popularni zbog toga što test precizno detektuje visoke i niske rizike na genetičke komplikacije. Testovi se obavljaju na osnovu uzorka majčine krvi i analiziraju fetalne ćelije i DNK, a uzorak se obićno šalje u laboratorije koje se nalaze van granica Srbije. NIPT može tačno identifikovati rizik od određenih genetičkih poremećaja, uključujući Daunov sindrom i druge trizomije, zato je važno napomenuti da NIPT nije dijagnostički test, već se koristi za procenu rizika, a potvrda se obično postiže kroz dodatne procedure poput amniocenteze ili biopsije horionskih čupica.

Prema tome, budući roditelji treba da se informišu šta prenatalni test može, kome je namenjen i koja širina ispitivanja uzorka je u njihovom slučaju potrebna (važno je da se konsultujete sa izabranim ginekologom), poželjno je da se informišu o proceduri i vremenu koje je potrebno kako bi dobili rezultate jer isčekivanje može izazvati anksioznost i brigu.

Prenatalni skrining testovi kompanije GenePlanet, Lumipeek test (sa nekoliko opcija širine ispitivanja uzorka) pruža informacije o genetici nerođenog deteta i to je mogućnost da se već od 10. nedelje trudnoće, iz malog uzorka krvi majke ispita genetika ploda. Test je namenjen apsolutno svim trudnicama, nezavisno od toga da li spadaju u neku od rizičnih grupa; zato što predstavlja precizan način da se beba testira i da u slučaju da NIPT pokaže visok rizik na neke sindrome, roditelji imaju dovoljno vremena da se pripreme na intervencije nakon porođaja ili posebnu negu deteta.

Uzorak testa se doprema u genetičku laboratoriju koja sprovodi prenatalni test (za Lumipeek, to su nemačke laboratorije), rezultat je dostupan za 3 do 5 radnih dana i predstavlja i  precizan način da se detektuju hromozomske nepravilnosti u ranoj trudnoći. NIPT test pruža bezbedan i neinvazivan pristup informacijama koje druge metode ne mogu da detektuju u tako ranoj trudnoći i da cena prenatalnog testa možda jeste visoka za standarde u Srbiji, ali pruža sigurnost i mir. Lumipeek test možete platiti na tri rate, bez posredovanja banke i kredita, a trudnice koje su dobile rezultat testa, imaju besplatne konsultacije sa kliničkim genetičarem uključene u cenu, kako bi dobile neophodnu podršku i informacije.

Glavna prednost prenatalnog testa je u tome što se izvodi u ranoj trudnoći, neinvazivan je, precizan i prenatalni testovi predstavljaju mogućnost za buduće roditelje da budu bezbrižni kada je u pitanju genetika njihove nerođene bebe.

Kako krvni testovi pomažu u praćenju zdravlja trudnice i fetusa?

Krvni testovi igraju ključnu ulogu u praćenju zdravlja trudnice i razvoja fetusa tokom trudnoće. Jedan od najčešće korišćenih testova u ovom kontekstu je neinvazivni prenatalni test (NIPT), koji se obavlja uzimanjem uzorka majčine krvi. NIPT je posebno važan za rano otkrivanje potencijalnih genetičkih anomalija kao što su Daunov sindrom, Edvardsov sindrom i Patau sindrom. Test je visoko pouzdan i ima nizak rizik od komplikacija, što ga čini atraktivnim izborom za mnoge trudnice i preporuka za svaku buduću majku je da uradi neinvazivni prenatalni test.

Pored NIPT-a, postoje i drugi skrining testovi koji se koriste tokom trudnoće kako bi se identifikovali potencijalni problemi. Skrining testovi obuhvataju različite analize krvi, kao što su testovi za merenje nivoa alfa-fetoproteina (AFP), beta-hCG i estriola. Testovi mogu ukazati na moguće probleme sa fetalnim razvojem ili razvojem posteljice. Na osnovu rezultata testova, lekar može dalje proceniti rizik i, ako je potrebno, preduzeti dodatne korake kako bi se obezbedilo zdravlje majke i bebe.

Krvni test u trudnoći takođe pruža informacije o opštem zdravstvenom stanju trudnice. Na primer, merenje nivoa glukoze može pomoći u ranom otkrivanju gestacijskog dijabetesa, dok analiza nivoa gvožđa može identifikovati anemiju. Praćenje funkcije jetre i bubrega takođe može biti deo rutinskih krvnih testova tokom trudnoće.

Značaj detekcije potencijalnih problema u ranoj trudnoći

Jedan od najvažnijih aspekata ovog procesa je prenatalni tripl test, koji se obično sprovodi između 15. i 20. nedelje trudnoće. Ovaj test ima za cilj procenu rizika za određene hromozomske abnormalnosti kod bebe, uključujući Daunov sindrom, Edvardsov sindrom i Patau sindrom. Analiza nivoa alfa-fetoproteina, beta-hCG i estriola u majčinoj krvi može pružiti važne informacije o potencijalnim problemima. Rana detekcija ovih problema omogućava lekarima da pruže potrebnu medicinsku pažnju i podršku trudnici i da planiraju dalje postupke koji su neophodni za zdravlje i dobrobit nerođenog deteta.

Ultrazvučni pregledi tokom trudnoće omogućavaju lekarima da prate rast i razvoj fetusa i da identifikuju moguće anomalije u strukturi tela. NIPT, s druge strane, analizira fetalnu DNK prisutnu u majčinoj krvi kako bi se identifikovali genetički poremećaji.

Rane detekcije nisu važne samo zbog identifikacije potencijalnih problema, već i zbog toga što omogućavaju vreme za pravilnu pripremu i planiranje. Buduća majka i njeni lekari mogu zajedno razmotriti opcije i doneti informisane odluke o daljim koracima. Ovo može uključivati dodatne testove, poseban plan porođaja ili pripremu za posebne medicinske potrebe koje beba može imati nakon rođenja.

Značaj testa na humani horionski gonadotropin (hCG)

Test na humani horionski gonadotropin (hCG) je važan dijagnostički alat koji se koristi tokom trudnoće kako bi se pratilo zdravlje majke i nerođenog deteta. hCG je hormon koji proizvodi placenta nakon začeća, i njegova prisutnost u krvi majke je važan pokazatelj trudnoće. Hormon ima ključnu ulogu u očuvanju trudnoće jer podržava funkciju corpus luteuma u jajniku, što obezbeđuje neophodnu produkciju progesterona. Progesteron je esencijalni hormon tokom trudnoće jer pomaže održavanje trudnoće i sprečava odbacivanje fetusa.

Test na hCG se često koristi za potvrdu trudnoće, često samo nekoliko dana nakon izostanka menstruacije. Osim što potvrđuje trudnoću, nivoi hCG-a u krvi majke takođe se prate tokom trudnoće kako bi se osiguralo da se oni normalno povećavaju tokom prvih nedelja trudnoće. Abnormalno niski ili visoki nivoi hCG-a mogu ukazivati na moguće komplikacije, kao što su ektopična trudnoća, mola hydatidosa ili problemi sa razvojem fetusa.

Osim toga, test na hCG se takođe koristi za praćenje efikasnosti lečenja tokom vantelesne oplodnje (IVF) i drugih postupaka asistirane reprodukcije. Praćenje nivoa hCG-a omogućava lekarima da procene uspešnost implantacije embriona i rast trudnoće. U nekim slučajevima, nizak nivo hCG-a može ukazivati na potrebu za dodatnim medicinskim intervencijama kako bi se održala trudnoća.

Merenje nivoa šećera u krvi  i detekcija gestacijskog dijabetesa

Merenje nivoa šećera u krvi tokom trudnoće ima ključnu ulogu u prenatalnom skriningu za gestacijski dijabetes, što je privremena forma dijabetesa koja se može javiti tokom trudnoće. Test poznat kao test oralnog opterećenja glukozom ili OGTT (Oral Glucose Tolerance Test), obično se sprovodi između 24. i 28. nedelje trudnoće. Gestacijski dijabetes je stanje u kojem telo trudnice ne može efikasno regulisati nivo šećera u krvi, što može dovesti do komplikacija kako za majku, tako i za bebu.

Tokom OGTT-a, trudnica prvo uzima određenu količinu glukoze, a zatim se meri nivo šećera u krvi nakon određenih vremenskih intervala. Ako se gestacijski dijabetes dijagnostikuje na vreme, može se kontrolisati pravilnom ishranom, fizičkom aktivnošću i, u nekim slučajevima, insulinom. Ovo je ključno jer nekontrolisan gestacijski dijabetes može povećati rizik od komplikacija tokom trudnoće, uključujući veliku težinu bebe, komplikacije pri porođaju i povećan rizik od razvoja tipa 2 dijabetesa kod majke u budućnosti.

Neophodno je da se svaka buduća majka podvrgne ovom testu jer gestacijski dijabetes može nastupiti i kod žena koje nemaju istoriju dijabetesa. Rano otkrivanje i kontrola gestacijskog dijabetesa ključni su za obezbeđivanje zdravlja i sigurnosti kako majke, tako i bebe tokom trudnoće i porođaja.

Skrining za infektivne bolesti (toksoplazmoza, rubeola, hepatitis, HIV)

Prenatalni skrining za infektivne bolesti, uključujući toksoplazmozu, rubeolu, hepatitis i HIV, igra ključnu ulogu u praćenju zdravlja trudnica i zaštiti nerođenih beba. Trudnice koje su u riziku ili koje žive u područjima gde su ove infekcije češće, podvrgavaju se skriningu kako bi se identifikovali potencijalni problemi i preduzele neophodne preventivne ili terapeutske mere.

Toksoplazmoza, rubeola, hepatitis i HIV su infekcije koje mogu imati ozbiljne posledice po trudnoću i bebu. Toksoplazmoza može se preneti s majke na dete i uzrokovati neurološke probleme, dok rubeola može dovesti do teških mana kod bebe ako se prenese tokom trudnoće. Hepatitis i HIV mogu uticati na zdravlje majke i preneti se na nerođeno dete tokom porođaja ili putem dojenja.

Zbog potencijalnih ozbiljnih posledica, prenatalni skrining za infektivne bolesti je od suštinskog značaja. Rano otkrivanje ovih infekcija omogućava budućim majkama da dobiju odgovarajuće tretmane i savete kako bi se smanjio rizik od prenosa na bebu i obezbedila najbolja moguća nega. Pored toga, edukacija i prevencija igraju ključnu ulogu u smanjenju rizika od infekcija, pa je važno da buduće majke budu informisane o potencijalnim opasnostima i preduzmu odgovarajuće mere predostrožnosti tokom trudnoće.

Neinvazivni prenatalni testovi NIPT - zašto je pravi izbor za vas?

NIPT testovi imaju ključnu ulogu u praćenju i otkrivanju hromozomskih abnormalnosti tokom trudnoće. Oni su postali sve popularniji jer nude precizne i nisko invazivne metode za identifikaciju potencijalnih genetičkih poremećaja kod nerođenog deteta. Prenatalni test analizira fetalnu DNK prisutnu u majčinoj krvi i omogućava identifikaciju trizomija kao što su Daunov sindrom (trizomija 21), Edvardsov sindrom (trizomija 18) i Patau sindrom (trizomija 13), i druga stanja koja se mogu detektovati u zavisnosti od širine ispitivanja uzorka.

Uloga NIPT-a je od suštinskog značaja jer omogućava trudnicama da dobiju tačne i pouzdane informacije o riziku od hromozomskih abnormalnosti bez potrebe za invazivnim procedurama kao što su amniocenteza ili CVS, koje nose određeni rizik od komplikacija. Osim toga, NIPT se obično može obaviti ranije tokom trudnoće, često već od desete nedelje, što omogućava rano otkrivanje problema i dovoljno vremena za planiranje dalje medicinske brige ili pregleda kod specijalista.

Kada se trudnica odlučuje za prenatalni test, važno je da se konsultuje sa svojim lekarom kako bi razmotrila sve opcije i dobila informacije koje će joj pomoći da donese informisanu odluku. U nekim slučajevima, NIPT može biti pravi izbor, posebno ako postoji povećan rizik od hromozomskih abnormalnosti zbog godina majke ili drugih faktora.

Test za otkrivanje Daunovog sindroma i drugih genetičkih stanja - kome je namenjen

Kada je u pitanju otkrivanje Daunovog sindroma i drugih genetičkih stanja tokom trudnoće, prenatalni testovi igraju ključnu ulogu. Jedan od najčešće korišćenih prenatalnih testova je neinvazivni prenatalni test (NIPT), koji analizira fetalnu DNK u krvi majke. Ovaj test nudi precizne informacije o riziku od Daunovog sindroma i drugih trizomija, uključujući trizomiju 18 (Edvardsov sindrom) i trizomiju 13 (Patau sindrom). Kako je nisko invazivan i ima visoku tačnost, NIPT je često pravi izbor za trudnice koje žele pouzdane rezultate bez rizika od invazivnih procedura.

Pored NIPT-a, postoji i drugi testovi kao što je Dabl test i test za merenje nivoa alfa-fetoproteina (AFP). Dabl test kombinuje analizu krvi majke i ultrazvučni pregled fetusa kako bi se procenio rizik od hromozomskih abnormalnosti. Test za merenje AFP-a je posebno važan za otkrivanje neuralnih cevčica i abdominalnih defekata kod nerođenog deteta.

Preciznost i ograničenja dostupnih testova

Prenatalni test je vrlo koristan za rano otkrivanje hromozomskih abnormalnosti kao što su Daunov sindrom, Edvardsov sindrom i Patau sindrom. Međutim, važno je napomenuti da se rezultati prenatalnih testova obično prikazuju kao procena rizika, a ne kao definitivna dijagnoza. To znači da, ukoliko test pokaže povećani rizik, dalje invazivne procedure kao što su amniocenteza ili CVS mogu biti neophodne za potvrdu dijagnoze.

Osim toga, prenatalni testovi su usmereni na specifične aspekte zdravlja nerođenog deteta, poput hromozomskih abnormalnosti, i ne pružaju potpunu sliku o svim mogućim problemima koji se mogu javiti tokom trudnoće. Na primer, oni ne detektuju neuralne tube defekte ili srčane mane.

Takođe, treba imati na umu da nijedan prenatalni test nije bez rizika. Invazivne procedure, kao što su amniocenteza ili biopsija horionskih čupica, nose određeni rizik od komplikacija i pobačaja, i treba ih pažljivo razmotriti.

Prenatalni test - interpretacija rezultata

Prvo i najvažnije, važno je da buduće majke razumeju da prenatalni testovi često daju procenu rizika, a ne definitivnu dijagnozu. Na primer, ako rezultati pokažu povećani rizik od određene hromozomske abnormalnosti, to ne znači nužno da se beba zaista suočava s tim problemom. Dalje dijagnostičke procedure, kao što su amniocenteza ili CVS, mogu biti potrebne da bi se potvrdila dijagnoza.

Takođe, buduće majke treba da znaju da su prenatalni testovi usmereni na određene aspekte zdravlja nerođenog deteta i majke i ne pružaju potpunu sliku o svim mogućim problemima koji se mogu javiti tokom trudnoće.

Pored toga, budući roditelji treba da znaju da postoji mogućnost lažno pozitivnih ili lažno negativnih rezultata prenatalnih testova. Ovo može izazvati zabrinutost i stres, ali je važno ostati smiren i sačekati dodatne testove i potvrdu dijagnoze pre donošenja odluka o daljim koracima.

Konačno, važno je da trudnice otvoreno razgovaraju sa svojim lekarom o rezultatima prenatalnih testova i postavljaju pitanja ako imaju nedoumica.

Kako se trudnice mogu pripremiti za krvne testove?

Priprema za krvne testove tokom trudnoće je ključna kako bi se osigurala tačnost i pouzdanost rezultata. Jedan od najčešćih prenatalnih testova je merenje nivoa glukoze u krvi kako bi se otkrio gestacijski dijabetes. Prva stvar koju treba uraditi je konsultacija sa lekarom kako bi se utvrdilo da li postoji potreba za ovim testom i kada treba da se obavi.

Jedan od saveta je da trudnice budu pažljive sa ishranom pre testa. Trebalo bi da sledite smernice koje vam je dao lekar odnosno laborant u vezi sa unosom hrane i pića pre testiranja. Obično se preporučuje da ne jedete ili ne pijete ništa osim vode tokom određenog vremenskog perioda pre testiranja, kako bi se osigurala tačnost rezultata.

Takođe, važno je da obavestite svog lekara o svim lekovima koje uzimate, jer neki lekovi mogu uticati na rezultate testa. Lekar će vam možda preporučiti da privremeno prekinete uzimanje određenih lekova pre testiranja (npr, terapija heparinom može uticati na rezultate prenatalnog testa).

Pored toga, buduće majke treba da se pripreme psihički za testiranje. Stres i nervoza mogu uticati na nivo šećera u krvi, pa je važno ostati smiren i opušten tokom testiranja. Ako imate bilo kakvih briga ili pitanja u vezi sa testom, ne ustručavajte se da razgovarate sa svojim lekarom i dobijete dodatne informacije.

Šta trudnice mogu očekivati tokom uzimanja uzorka krvi?

Prva stvar koju buduće majke mogu očekivati je da će se obaviti priprema pre uzimanja uzorka krvi. To obično uključuje post, odnosno da ne jedete ili ne pijete ništa određeni broj sati pre testiranja, kako bi se osigurala tačnost rezultata. Važno je pridržavati se smernica koje vam je dao lekar ili ste ih dobili u laboratoriji.

Nakon uzimanja uzorka, dobićete informacije o tome kada će biti dostupni rezultati i kako ćete ih dobiti.  Sve u svemu, uzimanje uzorka krvi tokom trudnoće je rutinska procedura koja može pružiti važne informacije o zdravlju majke i nerođenog deteta.

Važnost redovnih konsultacija sa lekarom

Važnost redovnih konsultacija sa lekarom nakon obavljanja krvnih testova je neosporna i ima ključnu ulogu u pružanju najbolje moguće zdravstvene nege tokom trudnoće. Nakon što su rezultati krvnih testova, uključujući često korišćeni NIPT test, dostupni, buduće majke treba da razgovaraju o rezultatima i daljim koracima.

Redovne konsultacije sa lekarom omogućavaju trudnicama da dobiju detaljne informacije o rezultatima testova, kao i da postave pitanja i izraze svoje brige i potrebe. Lekar će moći da pruži stručno mišljenje i savete o tome kako dalje postupiti u skladu sa specifičnim rezultatima testova. Takođe, ono što je potrebno da znate je da pravilna komunikacija sa lekarom pomaže u praćenju opšteg zdravlja buduće majke i nerođenog deteta tokom trudnoće, što je od suštinskog značaja za obezbeđivanje najbolje moguće brige.

Kako lekari koriste rezultate krvnih testova?

Prenatalni test se koristi radi otkrivanja hromozomskih abnormalnosti, kao što su Daunov sindrom, Edvardsov sindrom i Patau sindrom. Ako rezultati ovih testova pokažu povećani rizik, lekari će razmotriti dodatne korake, kao što su invazivne procedure (npr. amniocenteza ili biopsija horionskih čupica) kako bi se potvrdila dijagnoza.

Uz to, lekari će koristiti rezultate krvnih testova za praćenje nivoa određenih markera i hormona, kao što je alfa-fetoprotein (AFP), kako bi identifikovali moguće probleme tokom trudnoće, uključujući defekte neuralne tube i abdominalne defekte kod nerođenog deteta. Na osnovu ovih rezultata, lekari će prilagoditi plan brige i pružiti trudnici sve potrebne smernice i savete kako bi se osiguralo zdravlje majke i nerođenog deteta.

Važnost prenatalnih krvnih testova za zdravlje i sigurnost majke i bebe

Sumirajući važnost prenatalnih krvnih testova za zdravlje i sigurnost majke i bebe, može se reći da su ovi testovi postali ključni deo praćenja trudnoće. U slučaju negativnog rezultata, prenatalni testovi pružaju olakšanje i potvrdu da nema vidljivih genetsičkih problema kod nerođenog deteta. To donosi mir trudnici i omogućava joj da se usredsredi na blagostanje i pripremu za dolazak bebe.S druge strane, ako testovi pokažu povećani rizik ili sumnju na genetičke abnormalnosti, oni omogućavaju rano otkrivanje problema. Amniocenteza je jedna od opcija koja može biti preduzeta kako bi se potvrdila dijagnoza, a to je bezbedan i precizan način za dodatnu analizu fetalnih ćelija.

Potreba za redovnim praćenjem trudnoće

Prenatalna nega zahteva pažljivo planiranje i praćenje kako bi se obezbedila sigurna i zdrava trudnoća. Buduće majke koje su dobile prenatalne krvne testove, kao što je test koji analizira slobodnoćelijsku fetalnu DNK u krvi majke, posebno treba da budu u kontaktu sa svojim lekarom radi praćenja rezultata i daljih koraka.Testovi koji analiziraju slobodnoćelijsku fetalnu DNK u majčinoj krvi odnosno NIPT, pružaju važne informacije o zdravlju nerođenog deteta. Međutim, važno je napomenuti da oni ne zamenjuju redovne posete lekaru. Tokom trudnoće, lekar će pratiti razvoj bebe, meriti vitalne znakove majke, i pratiti sve potencijalne probleme koji se mogu javiti. Redovni pregledi omogućavaju rano otkrivanje problema i pravovremenu intervenciju ako je potrebno.

Komunikacija sa lekarskim timom je ključna jer omogućava buudćoj majci da postavi pitanja, izrazi svoje brige i razgovara o svim aspektima trudnoće. Lekari i medicinsko osoblje su tu da pruže podršku i stručno mišljenje kako bi se osigurala najbolja moguća briga tokom trudnoće.

Ikona kursor | Lumipeek premium

Rezervišite svoj termin online! Sada -10%

Nakon što popunite formular, kontaktiraćemo Vas telefonom (istog dana za rezervacije do 17:00) kako bismo potvrdili termin sa Vama.

1. Izaberite svoj NIPT test
2. Izaberite datum sastanka
Ikona kalendar
3. Unesite svoje lične podatke
REZERVACIJA BEZ RIZIKA
Možete ažurirati ili otkazati svoju rezervaciju u bilo kom trenutku.
Vaši podaci će se koristiti samo kako bismo Vas kontaktirali u vezi sa Vašim terminom. Klikom na 'Zakazivanje termina' potvrđujete da se slažete se sa našom Politikom privatnosti i obradom Vaših podataka od strane Geneplanet osebna genetika, d.o.o..
Dostupni načini plaćanja
Logo Master Card | Test Nifty ProLogo Visa | Test Nifty ProPaypal logotip | Test NIPTklarna logo | nifty pro testgoogle pay logo | nifty pro testapple pay logo | nifty pro testBankovni transfer  | Lumipeek test
Logo Powered by Stripe | Test Nifty Pro
Hvala vam! Primili smo vašu prijavu i uskoro ćemo odgovoriti.
Ups! Nešto nije u redu prilikom slanja obrasca.
2. Wpisz swój adres
3. Wybierz preferowaną datę testu.
Ikona kalendar
4. Wprowadź swoje dane osobowe
REZERWACJA BEZ RYZYKA: Bez płatności z góry
W każdej chwili możesz zaktualizować lub anulować swoją rezerwację
Twoje dane zostaną wykorzystane wyłącznie w celu skontaktowania się z Tobą w sprawie rezerwacji. Klikając "Zarezerwuj termin" zgadzasz się z naszą Polityką Prywatności i przetwarzaniem Twoich danych przez Centrum Testów Genetycznych Sp. z o.o.
Dostępne metody płatności
Logo Master Card | Test Nifty ProLogo Visa | Test Nifty ProLogo Blik | Test Nifty Proprzelewy 24 logo | nifty pro testklarna logo | nifty pro testgoogle pay logo | nifty pro testapple pay logo | nifty pro testprzelew 
bankowy logo | Test Nifty Pro
Logo Powered by Stripe | Test Nifty Pro
Dziękuję!Twoje zgłoszenie zostało odebrane!
Ups!Coś poszło nie tak podczas przesyłania formularza.
Narandžasti gradijent | Test Lumipeek
Pozadina: bela sa narandžastom svetlošću | Lumipeek test